Vežbe za stomak kod kuće

Fit devojka sa ravnim stomakom

Imati lep i zategnut stomak, cilj je gotovo svake žene. U letnjim mesecima, ravan stomak najviše dolazi do izražaja ali mnoge žene zbog velikog broja obaveza, nemaju vremena da idu u teretanu pa su vežbe za stomak dobre za početak.

Rad za računarom, dugotrajno sedenje na poslu šteti vašem zdravlju i uzročnik je mnogih bolesti.

Nedostatak fizičkih aktivnosti, dovodi do stvaranja masnih naslaga na pojedinim delovima tela. Jedno od mesta na kojima se masne naslage najviše nakupljaju je stomak. Salo na stomaku, osim što je estetski, predstavlja i zdravstveni problem. Masne naslage obavijaju unutrašnje organe i ometaju njihovo normalno funkcionisanje što povećava rizik za pojavu mnogih bolesti.

Kombinacijom vežbi i pravilne ishrane bićete u stanju da za kratak vremenski period ostvarite napredak, imate ravan stomak i jake trbušne mišiće. Naravno, najbitnije je početi sa vežbama za stomak kod kuće i steći naviku a kasnije možete se opredeliti i za odlazak u teretanu.

Ovu jednostavnu vežbu za stomak možete da radite kod kuće ili u pauzama na poslu a pozitivan efekat osetićete već nakon par dana.

1. Sedite na stolicu, ispravite leđa i ne naslanjate se na naslon stolice.

2. Stopala razmaknite u širini kukova.

3. Držite leđa uspravno, desno koleno podignite ka grudima i istovremeno uvucite stomak.

4. Stavite ruke na potkolenicu da biste bolje istegli donje trbušne mišiće

5. Uradite 20-30 naizmeničnih ponavljanja

Vežba za stomak na stolici

Vežbe za stomak kod kuće, Foto: www.adme.ru

Izvor: www.adme.ru